Хотели и къщи за гости

Хотели и къщи за гости

 

Комфортът и спокойствието са ключови фактори за благоприятния престой на посетителите на хотелите. Правилно избраната подова настилка допринася значително за изграждането на ефективна интериорна среда, благодарение на добрите си експлоатационни характеристики. Настилките в каталога ни отговарят на високите изисквания за издръжливост, износоустойчивост, шумоизолиращи и лесна поддръжка.

Продуктите са сертифицирани за безопасност, изработени с екологични и рециклируеми материали, имат хипоалергенни свойства и са подходящи за продължителна експлоатация, което ги прави устойчиви от влага и мухъл, без да предразполагат развитието на микроорганизми.

Енергийната ефективност е също параметър, за който избраните материали имат сертификати. Спрямо заложените изисквания, разполагаме с настилки с топлоизолиращи характеристики,  благодарение на които разходът на енергия през отоплителния сезон спада. Гаранцията за качество на въшни условия, пожароустойчивост и здравина ги правят отлично решение.

Разнообразието от продуктови категории дава възможност за комбиниране на различни формати, декори, цветове и шарки, придавайки усещане на уют, хармония и модерно излъчване.

Критерии за избор на настилка

1. Дизайн

Настилката играе важна роля за създаването на приветлив вид на помещението. Чрез нея могат да се отправят послания към посетителите за хотела – създаване на брандова идентичност в детайли, насоки как да се придвижват към стратегически локации (рецепции, и др), както и да служат като инструмент за осигуряване на достъп на хора с увреждания.

Решение: Модулни настилки, които предоставят големи възможности за комбинации чрез цветове, декори и мотиви.

2. Акустичен комфорт

Високите нива на шум могат да бъдат проблем за гостите на хотела, затова е нужно да бъдат редуцирани до минимум с цел създаване на релаксираща обстанова и благоприятен имидж на хотела. 

Настилката е функционален елемент от интериора, който може ефективно да редуцира шума в помещенията.

3. Достъп

Международната директива гласи, че публичните и бизнес сгради трябва да осигуряват достъп на хора с увреждания. Хората със зрителни смущения трябва да могат да се ориентират безпроблемно, с цел избягване на травми (ISO 21542).

  • Тактилни ленти се слагат с цел насочване на хора със зрителни смущения да намерят посоката;
  • Тактилни предупредителни плоскости се поставят с цел повишаване на вниманието при промяна на нивата (стълбища и асансьори).

4. Безопасност, устойчивост и издържливост

Хотелите и ресторантите са зони с висок трафик, които изискват често третиране с препарати против замърсяване. С най-много предпоставки за подхлъзвания са мокрите помещения. Затова е важно да се подберат материали, които да са издържливи на високия човекопоток и да не изискват много усилия за поддръжка.

Решение: Специални настилки за приложение в хранителни и нехранителни зони. Специални настилки, включващи много декори и цветове, които да се вписват в цялостната интериорна концепция. Настилки, подходящи за висок трафик и триене на ежедневна база.

5. Хигиена, лесно почистване и ефикасна поддръжка

  • Сведете до минимум навлизането на мръсотия и влага отвън чрез полагане на входни изтривалки;
  • Изберете продукти, които се поддържат лесно – да не изискват допълнително третиране или покритие с масло/лак;
  • Търсете препарати за поддръжка, които не съдържат токсични химикали.

Имате нужда от повече информация?

Изпрати запитване