Индустриални зони

Настилките за индустрията в нашето портфолио покриват многобройните специфични изисквания, като по-долу сме отличили най-важните, за да можете да се ориентирате при избора си.

Устойчивостта на работа с агресивни химикали и корозивни частици е водещият критерий при подбора на настилките в каталога ни. Благодарение на полиуретановия слой, случаен разлив на масло няма да накърни целостта на настилката, тъй като маслото не може да проникне в дълбочина. Полиуретановият слой обезпечава и лесната поддръжка и експлоатация за дълъг период от време, благодарение на водоустойчивия си характер.

Наравно по значимост отчитаме и нуждата от висока степен на здравина и износоустойчивост, в отговор на натоварването в тези зони. Настилките притежават висок клас защита от подхлъзване (R10, R11) при работа с динамични и статични товари с голямо тегло. В допълнение сме предвидили и стенни покрития, които осигуряват защита от удари. Съчетанието от подови и стенни покрития ще удължат цялостно времето за експлоатация на сградата, която проектирате.

Безопасните условия на труд се обезпечават от високия клас на пожароустойчивост, както и от електропроводимите покрития, предвидени за полагане в зоните с чувствителна техника. Така възникването на електростатични разряди няма да доведе до инциденти, причиняващи материални щети. Настилките са сертифицирани за екологично производство и не отделят вредни емисии, застрашаващи здравето на служителите.

Не на последно място е дизайнът. Ролковите настилки в портфолиото ни имат пастелни цветове и ненатрапчиви дизайни за създаване на интериорни решения, предразполагащи към концентрация и същевременно не напрягат сетивата. Декорите имат UV защита против избледняване на цветовете. Продуктите, които предлагаме, служат за проектиране на интериор, следващ брандовата идентичност на предприятието.

Критерии за избор на настилка

1. Устойчивост на работа с агресивни химикали

Всекидневната употреба или случайни разливи на корозивни субстанции изисква полагане на устойчиво подово покритие.

2. Износоустойчивост и здравина

Индуструалните зони се отличават с интензивно натоварване от машини. Използвайте подови и стенни покрития с най-висок клас на употреба –  41, 42 и 43-ти, проектирани специално индустриални условия.

3. Електропроводимост​ и пожароустойчивост

Електрическият разряд може да доведе не само до увреждане на съоръженията, но и дори  да причини пожар. Електропроводящата настилка се препоръчва за зоните с чувствителна електроника, както и складове, съхраняващи термолабилни или взривоопасни вещества.

4. Противоплъзгащи свойства

Висок клас защита от подхлъзване (R10, R11) при работа с динамични и статични товари с голямо тегло.

5. Лесна поддръжка

Водоустойчиви покрития, които не изискват специални грижи и позволяват бързо почистване.

6. С ангажимент към устойчиво управление на ресурсите

  • Използвайте по-добри материали – натурални, възобновяеми и от рециклирани ресурси;
  • Създайте пространства, незастрашаващи здравето: с по-малко VOC емисии и разработки без наличие на фталати.

Имате нужда от повече информация?

Изпрати запитване