Корпоративни сгради

Динамичните условия на живот налагат изграждането на спокойна среда, благоприятстваща работоспособността и благополучието на служителите. В каталога ни присъстват внимателно подбрани сертифицирани, екологично произведени материали, които съчетават добри експлоатационни характеристики и възможности за многобройни дизайнерски концепции. Суровините са сертифицирани като хипоалергенни, без вредни емисии, с грижа за здравето на човека в дългосрочен план.

Високият клас на пожароустойчивост и шумоизолация са сред ключовите показатели, които вземаме предвид при селектирането на покритията. Настилките,  подходящи за полагане в коридори, рецепции и помещения за хранене, са с висок клас устойчивост на натоварване. За проектирането на големи офисни помещения, кабинети и конферентни зали сме включили настилки, издръжливи на триене при движение на столове с колелца, вдлъбване под натиска на тежка мебелировка.

Настилките имат UV защита на декорите от избледняване и притежават висока степен стабилност на линейни разширения. С тях се работи бързо и лесно, което позволява обновяване на средата само за няколко часа. Модулните покрития със свободно полагане имат опция за бърз демонтаж и подмяна.Те се поддържат и също толкова лесно, без специални препарати.

В портфолиото ни ще намерите различни групи модулни настилки, които могат да се съчетават, например LVT и мокетени плочи. Благодарение на това, възможностите за създаване на тематични зони за ползване са многобройни.

Пастелните нюанси и абстрактни декори от колекциите са предвидени за работните кътове, където е важно интериорът да предразполага към концентрация и да не напряга сетивата на служителите. Дръзките линии и модерни интерпретации на класическите подредби(шеврон, рибя кост, кошница) ще добавят стилистичен, следващ корпоративната идентичност акцент в общите части на сградата.

Критерии за избор на настилка

1. Качество на въздуха в помещението

Въздухът на закрито е между 2 и 5 пъти по-замърсен с летливи органични съединения от въздуха навън, което е предпоставка за развитие на астма и алергии. 

Решение: Настилка без емисии на летливи частици. Продукти от рециклируеми материали.

2. Акустичен комфорт

Open-space офисите могат да бъдат много шумни.  Затова е от съществено значение да се редуцира до минимум шума в работните кътове чрез подбор на качествени строителни материали, за да се създаде комфортна среда за работа.

Решение: Настилка с добри акустични показатели, която да редуцира шума. Шумът по правило трябва да е под 60dB. Такава настилка е приложима и в кафенетата и столовата, за да се ограничи шума от стъпки и местене на столове.

3. Дизайн

Отмина времето, когато работното място се характеризираше със скучен, монотонен дизайн навсякъде. Съвременният човек се нуждае от обстановка, която го стимулира и едновременно го предразполага към релакс, с природни елементи за повече благолучие. 

Корпоративните сгради, в зависимост от сферата, се нуждаят от дизайн, който да следва брандовата идентичност.

 

Решение: Настилки, даващи разнообразие от формати, подредби и декори, с цел създаване на персонализиран дизайн.

4. Издържливост

Работните места се характеризират с голямо натоварване на ежедневна база. Това включва триене при придвижване на мебели и товари с колелца, голям човекопоток, и пр. 

Решение: Настилки с висок клас на употреба и износоустойчивост за търговски помещения. 

5. Хигиена, лесно почистване и ефикасна поддръжка

  • Сведете до минимум навлизането на мръсотия и влага отвън чрез полагане на входни изтривалки;
  • Изберете продукти, които се поддържат лесно – да не изискват допълнително третиране или покритие с масло/лак;
  • Търсете препарати за поддръжка, които не съдържат токсични химикали.

Имате нужда от повече информация?

Изпрати запитване