Kronopol

Kronopol

Swiss Krono sp.z o.o е част от холдинга Swiss Krono Group (Ernst Kaindl), световният лидер в производството на продукти, в основата на които е дървесният материал.

Компанията е основана през 1994 в резултат на придобиването на State Factory of Particle Boards от холдинга. С капиталовложение в размер на няколко милиона, швейцарският инвеститор бързо модернизира производствените технологии. Така стартира линията за производство на ПДЧ, което е революция във фабриката в Żary. Това е първата ContiRoll преса в Полша, с помощта на която се подобряват значително характеристиките на плоскостите, непостижимо при други технологии.

През 1998 се дава тласък на развитието на нови продукти – основно ламиниран паркет и стенни облицовки. Това се случва, благодарение на старта на трета линия по ContiRoll технологията за производство на MDF плоскости.

От самото начало Swiss Krono не спира да инвестира в развитието на продукти със смоли в състава си чрез използване на преси за ламиниране, формоване и рязане по размер. 

С разширяването на продуктовата гама паралелно се разгръща и дистрибуционната мрежа,  както в Полша, така и извън страната.

Днес Swiss Krono Group има фабрики на 9 локации и изнася продукция до 50 държави на всички континенти. На годишна база се произвеждат повече от 1.5 мил. м3  различни видове продукти.

Имате нужда от повече информация?

Колекции

Имате нужда от повече информация?

Изпрати запитване