Ламинираният паркет е разработен през 70-те години на миналия век като конкурентна по цена алтернатива на масивния паркет. Ламинираният паркет е настилка, чието ядро е съставено от компресирани дървесни фибри, слепени с меламинова смола. Настилката се произвежда по чрез т.нар. процес на ламиниране – в условия на висока температура се упражнява натиск върху слоевете, като по този начин се формира солидно, плътно тяло.
Първоначално, монтажът на ламинирания паркет се е извършвал с лепене, а с развитието на производствените технологии навлизат различни видове клик-системи. Това прави ламинирания паркет предпочитан продукт както за домашно ползване, така и за помещения с търговски цели, като може да се полага дори от неспециалисти.
При нас ще откриете както стандартен ламиниран паркет, така и най-новото в света на подовите настилки – водоустойчив ламиниран паркет.

Имате нужда от повече информация?

Стандартен ламиниран паркет

Ламинираният паркет е хибридна настилка, чието създаване тръгва от идеята за рециклиране на отпадния дървесен материал при производството на масивен паркет. Благодарение на по-ниската цена, ламинираният паркет бързо се превръща в предпочитана настилка с широко приложение.

Водоустойчив ламиниран паркет

Водоустойчивият ламиниран паркет е разработен в отговор на търсенията на потребителите за настилка, която да съчетава декорите и усещането за дървесна настилка на оптимална цена с високи производителни характеристики.

Изпрати запитване