Мокетите са текстилна настилка с дългoгодишни традиции. Мокетите са начин да поставите впечатляващ акцент в интериора, да създадете настроение и атмосфера, и не на последно място - да разкажете повече за бранда си.
Освен естетически, настилките имат и добри производителни качества – високи акустични показатели, задържат топлината в помещението, понасят по-добре неравностите на подовата основа.
Производството на мокетите се модернизира все повече, в посока на рециклиране и преизползване на материалите. Патентованият текстилен материал Econyl, базиран на рециклирани найлонови нишки, можете да откриете в част от продуктите на DESSO, ITC, ArcEdition .
При нас ще откриете колекции мокети от полипропилен, от полиамид, както и със смесен състав, в отговор на изискванията на клиентите. Продуктите покриват изискванията на Британската рейтинг система за устойчива среда BREEAM, Американския стандарт за устойчиво строителство и ефективно изразходване на енергия LEED, сертификатът Cradle-to-Cradle, както и други международно признати стандарти.

Имате нужда от повече информация?

Мокети от полиамид

Полиамидът, известен още като найлон, е много издържлив и еластичен материал от синтетичен произход. В същото време, полиамидът е мек на допир и запазва „свежия“ си вид за по-дълъг период на употреба, в сравнение с други синтентични материали.

Мокети от полипропилен

Полипропиленът, известен още като олефин, е материал от синтетичен произход. Мокетите от полипропилен са бюджетно решение с висока приложимост.

Мокети със смесен състав

С напредването на технологиите, производителите започнаха да въвеждат колекции мокети със смесен състав, като най-често блендите са от полиамид и полипропилен. Най-често се среща 80%/20% състав в полза на полиамида.

Изпрати запитване