Спортни учреждения

Спортните зали, игрищата на закрито и фитнесите са места, в които се провеждат активности с голям интензитет и натоварване.

При нас ще откриете настилки, сертифицирани от световни спортни организации , подходящи за отборни спортове – баскетбол, волейбол, които разпределят енергията, генерирана при експлозивни движения като бягане, скачане по време на тренировки и състезания. В портфолиото присъстват и продукти с висока степен на шокова абсорбация, подходящи за тренировки с големи тежести. Тук ще намерите и подови покрития за мултифункционално ползване, приложими например за общински физкултурни зали или малки спортни.

Безопасността е водещ по значимост фактор при проектирането на закрито спортно съоръжение. Сигурността по време на тренировка и защитата от травми водят до по-малко контузии вследствие на подхлъзвания, падания и удари. Затова сме включили продукти с висок клас на защита от подхлъзвания и шокова абсорбация.

 Наравно с това по важност е качеството на въздуха на закрито, затова продуктите в порфолиото ни са хипоалергенни, със сертификати за екологично производство и липса на вредни емисии. Те притежават антибактериален слой, който пречи на развитието на микроорганизми и задържане на замърсявания. Хигиенизирането се извършва лесно и бързо с обикновени препарати.

Част от порфолиото ни е системата Wetroom concept – цялостно решение от водоустойчиви подови и стенни покрития без фуги с антибактериални свойства, възпрепятстващи развитието на микроорганизми. Към тях се предлагат и прилежащите аксесоари – заваръчни шнурове, сифони, холкери и свързващи профили. Wetroom concept е конкурентна алтернатива на керамичните плочки за санитарните възли, благодарение на по-късото време за монтаж.

 Настилките за складовете, съхраняващи екипировката, са устойчиви на триене и вдлъбване под натиска на статичния товар.

 

Не са пропуснати и местата за посетители като рецепция, лобита и кафенета, където с водещо значение е дизайнът – отличителен, персонализиран и привлекателен. Благодарение на разнообразието от формати, декори и цветове при модулните настилки, имате възможност да създадете атрактивни дизайнерски решения за посетителските зони  Имате на разположение широка гама инструменти да претворите интериор, следващ брандовата идентичност на спортния клуб или институцията, за която проектирате.

Критерии за избор на настилка

1. Стандарт EN 14904 при спортните настилки

Стандартът EN 14904 за ЕС постановява изисквания за спортните настилки с цел осигуряване на безопасна среда.

Различни критерии определят избора на покритие – шокоабсорбираща настилка е подходяща за зала с чести тренировки, докато физкултурен салон, използващ се за училищни празненства и изпити, се нуждае от настилка, която да е устойчива на триене и трафик.

2. Чистота на въздуха

Въздухът на закрито е между 2 и 5 пъти по-замърсен с летливи органични съединения от въздуха навън, което е предпоставка за развитие на астма и алергии. Според СЗО, броят на случаи на астма в Западна Европа се е удвоил за последните 10 години.

Хората са по-чувствителни към замърсяванията на закрито, докато спортуват.

3. Достъп

Международната директива за публични сгради поставя изискване за лесен достъп на хора с увреждания (ISO 21542).

  • Тактилни ленти се слагат с цел насочване на хора със зрителни смущения да намерят посоката;
  • Тактилни предупредителни плоскости се поставят с цел повишаване на вниманието при промяна на нивата (стълбища и асансьори).

4. Визуален комфорт

Подберете правилно цветовете, така че да създадете усещане за динамика и да подсилите видимостта на маркировката на игрището.

5. Хигиена, лесно почистване и ефикасна поддръжка

  • Сведете до минимум навлизането на мръсотия и влага отвън, като положите входни изтривалки;
  • Изберете продукти, които се поддържат лесно – да не изискват допълнително третиране или покритие с восък/лак;
  • Търсете препарати за поддръжка, които не съдържат токсични химикали.

6. С ангажимент към устойчиво управление на ресурсите

  • Използвайте по-добри материали – натурални, възобновяеми и от рециклирани ресурси;
  • Създайте пространства, незастрашаващи здравето: с по-малко VOC емисии и разработки без наличие на фталати.

Имате нужда от повече информация?

Изпрати запитване