Заведения

Основните критерии при избор на настилка за заведенията с развлекателен характер са свързани с практичност, функционалност и дизайн.

На първо място подът в зоната за настаняване трябва да бъде издръжлив на износване, устойчив на интензивно триене, търкане от обувки, местене на столове и маси и неизискващ специални грижи за поддръжка. Зацапванията не проникват в дълбочина,  благодарение на защитния полиуретанов слой.

Съчетанието от качества като топлоизолация, акустика, устойчивост на подхлъзване, пожароустойчивост, висока износоустойчивост и антистатичност осигуряват надежден и сигурен под в заведения от всякакъв тип.

Макар и рядко, подмяната на подовата настилка е процес, свързан с прекъсване на работата, който трябва да бъде извършен в кратки срокове. С предлаганите от нас модулни продукти се работи бързо и лесно, което позволява обновяване на средата само за няколко часа.

Независимо от типа заведение, клиентите трябва да бъдат завладяни с елегантност и неповторима визия. Разнообразието от формати и подредби позволяват реализацията на интериорни проекти в различни стилове. Чрез различните геометрични форми, подребди като рибена кост, шеврон или кошница, персонализираните интериорни решения в духа на идентичността на ресторанта, лоби бара и клуба, са реалност.

Критерии за избор на настилка

1. Дизайн

Правилата се променят и настилката играе все по-голяма роля в създаването на интериор с индивидуалност. Подът е солидната основа, на която можете да изградите интериорния си проект.

С подбора на настилка можете да зададете „тон“ и да вдъхнете живот на бара или ресторанта. Не само това – изборът  на настилка може да служи като ваш почерк за създаване на отличителна визия.

2. Здраве и благополучие

Съвременният човек се нуждае от обстановка, която го предразполага към релакс. Истинската дървесина или декори, вдъхновени от дървото и камъка, се вписват в множество интериорни решения и внасят уют.

Освен че се отразяват благоприятно на психическо ниво с декорите си, добре подбраните настилки се грижат и за физическото здраве на обитателите – не отделят вредни емисии, антибактериални са и се почистват лесно.

3. Достъп

Международната директива за публични сгради, каквито са училищата и университетите, поставя изискване те да бъдат достъпни за хора с увреждания (ISO 21542).

  • Тактилни ленти се слагат с цел насочване на хора със зрителни смущения да намерят посоката;
  • Тактилни предупредителни плоскости се поставят с цел повишаване на вниманието при промяна на нивата (стълбища и асансьори).

4. Качество на въздуха в помещението

Въздухът на закрито е между 2 и 5 пъти по-замърсен с летливи органични съединения от въздуха навън, което е предпоставка за развитие на астма и алергии. Според СЗО, броят на случаи на астма в Западна Европа се е удвоил за последните 10 години. 

Решение: Настилки, които не се нуждаят от допълнително третиране  или покритие с масло/лак. Настилки с ниски нива на емисии на летливи частици по ISO 16000 (<1000 μg/m³). 

5. Издържливост на товар

Заведенията са зони с висок трафик. Натоварването, генерирано от посетителите, вдлъбването и триенето при местене на столовете, присъстват ежедневно.

Подборът на настилка с висок клас на износоустойчвост и употреба ще спести време и пари.

 

6. Хигиена, лесно почистване и ефикасна поддръжка

  • Сведете до минимум навлизането на мръсотия и влага отвън чрез полагане на входни изтривалки;
  • Изберете продукти, които се поддържат лесно – да не изискват допълнително третиране или покритие с масло/лак;
  • Търсете препарати за поддръжка, които не съдържат токсични химикали.

Имате нужда от повече информация?

Изпрати запитване